Baština

Inspirirani naslijeđem

Posveta baštini

 

Delmati, antički narod poznat po svojoj neustrašivosti i otporu prema rimskoj ekspanziji, ostavio je neizbrisiv trag u povijesti. Svojom upornošću i hrabrošću, uspjeli su dugo vremena odolijevati rimskoj sili. Kao neizbrisiv simbol otpora i identiteta naroda Delmati, ovaj dio Jadrana ime Dalmacija nosi u čast njima. Inspirirani poviješću ali i duhom otpora i predanosti, naša vinarija ponosno nosi ime Delmati.

Povijesni vinogradi

Vinogorje
jezero

 

Revitalizirajući povijesne vinograde u najvećem dalmatinskom vinogorju, krškom polju Jezero, preuzeli smo brigu o baštini ovog kraja. Više od 200 hektara vlastitih vinograda pažljivo je podijeljeno je na manje parcele, a najstarije među njima imaju više od 60 godina.

Vinogorje KOMARNA

 

Novih 8 hektara vinograda naše vinarije, nalazi se na strmim padinama vinogorja Komarne, najmlađe hrvatske vinske regije. Autohtone sorte koje ovdje daju sjajne rezultate, pošip, plavac mali i babić, omogućuju nam da pokažemo veliku raznolikost dalmatinskog terroira.

Sorte

03

Moćna ekspresija

Krvotok naših vinograda su rječica Matica i rijeka Neretva

Prosječna starost naših vinograda je od 30-60 godina.

Odabir betonskih tankova za odležavanje omogućava čisti doživljaj grožđa.

Vinski genom

 

Vinska baština Dalmacije nije samo priča o grožđu i vinu; to je priča o zajednici koja se okuplja kako bi proslavila život, ljubav i radost koju povezujemo sa svakom čašom vina. Svaka boca vina je pozivnica da postanete dio obitelji.

Povezani sa zemljom

 

Naši vinogradi, ukorijenjeni u srcu Dalmacije, odražavaju duboku povezanost s prirodom, zemljom i ljudima koji nas okružuju. Strpljenje, osluškivanje i praćenje prirodnih promjena, potpis je svake nove godine u vinogradima gdje sve počinje.