PLAVAC MALI

vinifikacija

Ručna berba i selekcija grožđa iz ekoloških vinograda. Maceracija 12 dana otvorenim inox tankovima. Alkoholna fermentacija u kontoliranim temperaturnim uvijetima. Odležavanje 24 mjeseca u 30% novim barrique bačvama. Odležavanje dodatnih 12 mjeseci u boci prije puštanja na tržište.

 

Profil

Suho crno vino duboke rubinske boje. Punog tijela s intenzivnim notama tamnog bobičastog voća, toasta i vanilije. Raskošno s čvrstom strukturom i finom svježinom. Vino prate fino zrnati tanini dok se na završetku isprepleću tonovi mediteranskog bilja.

 

Gastro preporuka

Poslužiti uz odležane steakove, osso buco ili janjetinu s ražnja.

 

Temperatura serviranja

16 – 18 °C

 

Vinogorje

Komarna

SORTA

Plavac mali

Berba

2019

ALK

14%

#

prijašnje

Pošip

SLIJEDEĆE

Latinica

#

prijašnje

Pošip

$

SLIJEDEĆE

Latinica