Pošip

Vinifikacija

Ručna berba i selekcija grožđa iz ekoloških vinograda. Alkoholna fermentacija na divljim kvascima u kontoliranim temperaturnim uvijetima . Odležavanje 18 mjeseci u inox tanku na finim talozima. Odležavanje dodatnih 12 mjeseci u boci prije puštanja na tržište.

 

Profil

Suho bijelo vino slamnato žute boje. Srednjeg do punog tijela s egzotičnim aromama koštunjavog voća, suhog mediteranskog bilja i badema. Vrlo kremozno i slojevito s ugodnom svježinom te pratećim mineralnim završetkom.

 

Gastro preporuka

Poslužiti uz oboritu bijelu ribu, lignje sa žara ili jastoga.

 

Temperatura serviranja

10 – 12 °C

 

Vinogorje

Komarna

SORTA

Pošip

Berba

2020

ALK

14%

prijašnje

Kompozicija

SLIJEDEĆE

Plavac mali

#

prijašnje

Kompozicija

$

SLIJEDEĆE

Plavac mali